Babysim!

I dag var Noel på sitt första babysim! Han älskade det, men var inte lika vild som vi trodde han skulle vara. Han älskar ju vatten det lilla livet! Men herregud vad jobbigt det var att duscha och klä på en blöt bebis själv! Fullt sjå! Måste tyvärr göra er besvikna med foto. Jag laddade batterierna i kameran hela dagen, packade ner den men glömde såklart den i omklädningsrummet och det fanns aldrig någon riktig tid att hämta den. Men nästa vecka så!

Jag och Noel hade en väldigt mysig dag i dag. Lekte fram till nio när han skulle ha mat. Han brukar somna då och det gjorde han även i dag. Skillnaden var att han brukar sova i 20 min, i dag sov han 4 tim! Jag somnade också och vaknade inte förräns älsklingen ringde halv ett! Skönt att sova faktiskt. Även fast Noel är jätteduktig på att sova på nätterna så får man ändå inte lika många timmar som förr!

Nu har jag och älsklingen skrivit ut alla vigselprogram. Känns otroligt skönt måste jag säga! Inte så mkt kvar nu!

Sov gott! 

Svensexa

I går hade Niclas sin svensexa. Fixade allt i hemliget (jag fick ju vara med på ett hörn för att lura i väg honom osv) och han anande INGENTING! Så chockad han var när killarna "kidnappade" honom mitt på H&M! Naww mitt hjärta, man såg riktigt på honom hur han inte ville. Men jag visste vad de skulle göra, och jag visste att han skulle älska det, förrutom i början när han skulle stå i stan (och det var ju Palmfestivalen!) i klänning med två dildosar som folk skulle kasta ringar på för 5 kr. Det tyckte han inte var kul och det visste jag att han inte skulle tycka heller, det är verkligen inte Niclas att stå och skämma ut sig. Jag är likadan! Men de fortsatte in till Malmö och körde gocart och hade sen trekamp på Let's go. Kvällen avslutades med middag på lilla torg!

Jag och Noel stack till Malmö och var på en liten "förfest" hos Fanny. Stina, Lisa, Annika var där med. Vid halv nio var Noel så trött så vi stack hem till pappa (han var i Göteborg), nattade Noel och sen hade jag och Lisa en underbar tjejkväll! Var så längesedan det bra var hon och jag och vi garvade så vi inte fick luft!
Niclas kom dit vid ett, och jag märkte inte ens att han druckit. Så det verkade ändå ha gått lugnt till och han var supernöjd med kvällen! Tack killar för ni gjorde hans dag så lyckad!

I dag har vi varit i kyrkan och bestämt allting inför bröllopet. Blev sjukt nervös när vi stod och gick igenom cermonin. Jag kommer lätt att svimma! Hur ska detta gå?! Det börjar verkligen närma sig nu! 13 dagar kvar!

Innan dess var Eva & Arne här för att lära oss vals. Blev inte så mkt tränande eftersom vi kom på att låten vi ska ha inte direkt är någon vals, så det får bli en enkel liten vals som man nog ska kunna svänga till utan att öva! Haha!

Älsklingen är i väg och hämtar sin jourtelefon som han snabbt fick lägga undan när de kidnappade honom, och tankar min bil! Sen blir det att skriva vigselprogram för glatta livet!

Ha en mysig söndagkväll!

Feber


Efter jag skrev i går gick jag, Sophie, Noel och Kelly ut på en liten kaffe-picknick! Hann dricka både en och två koppar innan de fyra nyfikna händerna vaknade ur sömnen i vagnarna!

Noel var glad en stund men blev väldigt gnällig sen. Ville ingenting osv. När vi skulle hem somnade han i vagnen så jag var ute och gick 1,5 tim för att inte han skulle vakna om jag gick in. När vi väl kom in och han fick mat var han febrig, och bara sov sov och sov. Jättesynd om honom. Men sen piggnade han till och vi följde med ner till stan och han verkade må bättre. Fick köpt kostym till Niclas (och Andreas). Vilket vackert par vi kommer bli =)

På natten sov Noel jätteoroligt. Vaknade hur många gånger som helst, grät jättemycket och var kokhet. Så det var fram med alvedonen. Hjälpte jättebra faktiskt.

I morse stack vi hem till pappa för jag och Malin skulle i väg till skopunkten lite senare. Noel var lugnare än vanligt men verkade må bra fast febern. Alvedonen gjorde sitt. Fick inte köpt något och stack tbx till pappa sen. Skulle mysa och bara ta det lugnt men Noel ville verkligen inte sova. Sov ingenting på hela dagen, men han ville inte sova mer än 15 min medan jag och Lisa var hos frissan för att boka tid till henne och Sandra på bröllopsdagen.

Nu är han fortfarande lite varm, men verkar må bättre. Hatar dessa biverkningar av sprutorna. Går väl förhoppningsvis över tills imorron, så han är på topp igen!

Nu ska vi sätta oss i vår "pysselhörna" till bröllopet. Niclas kallar allt detta för ett "organiserat kaos"! Haha... typ..!


Noel var väldigt intresserad av Kelly!


 


Två sötnosar!

Usch

Var på BVC precis och det är INTE kul när Noel får sprutor. Han gråter jättehögt (som han aldrig gör annars) och det skär in i mitt mamma-hjärta. Började gråta jag med. Det är så hemskt att se honom ha ont eller bli rädd.
Nä, usch för sprutor!

Annars gick allt bra, han har växt 3 cm och är nu 68 cm lång och väger 7620 g! Stora killen nu!
Hon sköterskan tyckte han var sååååå söt och gullig, och väldigt utvecklad. Hon trodde inte på mig när jag sa att han redan kryper, men det är ju bara att visa. för nu går det riktigt snabbt också!

Har inga planer nu fram till Niclas slutar, då ska vi upp till stan med Monica, Glenn och Andreas och köpa kostymer till bröllopet!

Får gå till vildingen här på golvet nu innan han kryper under mattan..!!! Hmm...?


BVC

Ska till BVC med Noel halv elva. Är dags för andra gången sprutor. Måste höra med dom om svininfluensa-vaccin. Kanske kan få det med om det kommit? Har för mig att det skulle komma till vårdcentraler i september och att små barn ska vaccineras först.

Någon som vem?

Irriterad

Träffade Hanna & Elina innan i dag på Mobilia. Gick runt och tittade lite, men hittade inget speciellt. Linda kom förbi i typ 10 min, men det var kul att träffa henne också! Är så mysigt att bara träffas och inte göra så mkt, bara hitta på något! Tack för i dag!

Fick ett sms innan att det vi beställt (hemligt) hade kommit och gick att hämtas ut. Visst gjorde det det, men det FATTADES det vi behövde allra mest. Blir så irriterad på företag som skickar lite som dom vill, och inte ens skriver att varan inte finns i lager eller kommer skickas senare el något. Ingenting. Men inte fan har jag betalat 1700 kr för något vi inte fått. Skickade ett argt mail innan, hoppas det gör samma effekt som med Noels kostym =)

Har precis haft Noel i plurret. Kolla på bilderna så förstår ni varför!


Kladdegrisen nr ett = Noel Bergbring (men gott med biff stroganoff är det!)



Lånar mammas badmössa =)


Tarzan hänger i lianen!

Gårdagen i bilder

Får bli ett bild-inlägg såhär på morronen. Noel ville stiga upp redan 04.45..Zzzzz........



Nu kan han inte rymma längre!


Hade en mysdag med tant Malin


Hur cool får man bli?!


Fullt upp med nyckelpigan!


..men slutade med att man somnar... även i gungan. Bäst att hållai sig!

Nähä...

Det blev inget babysim i dag. Vi kom i väg (och jag hade letat efter ny bikini hela dagen och till sista hittat en) men när alla är samlade sägs det att poolen är i sönder. Suck. Inget att göra åt det, men tyckte det va dåligt att vi inte fått information. Alla pappor som var med kom i jobbkläder så det var många som fått ta ledig, inkl Niclas. Dåligt. 

Men då har man en vecka till på sig att gå ner något gram! Hade lite ångest i morse hur i h*lvete jag skulle hinna gå ner 10 kg på 6 tim ;-) Hehe... 


En sur/besviken badpojke!

Skönaste kommentaren!

Niclas härliga kommentar i går:

"Noel är den bästa spermien jag någonsin haft!"

Så himla gulligt det lät!


Pappa-Noel kärlek

Söndag

Har precis haft besök av Noels farmor & farfar! Längesedan vi träffades. Noel var på strålande humör (iaf i början!) och lekte glatt med sin farfar!


Gladaste ungen i stan!


Farfar Glenn leker med Noel, farmor Monica och jag dricker kaffe


Gubben Noel, gubben Noel var en hedersman...=)


I morgon börjar Noel på babysim! Här testas badbrallorna!

Music!

Jag och älsklingen hittade ÄNTLIGEN i går en bra låt som utgångsmusik på bröllopet! Så fint, så fint!
Kommer att vara tårar från start till slut, iaf från min mamma & systers sida! Syrran ringde i går och berättade att hon testat sin vattenfasta mascara,och den verkade ok! =)

Fast jag är inte bättre... Har låtarna vi ska ha i kyrkan på cd i bilen och jag lyssnar på dom om och om igen. Får en klump i halsen varje gång och tårarna bränner i ögonen! Förra jobbpasset fick jag t.o.m. köra en omväg runt jobb för att jag hade tårar i ögonen! De är så fina och starka låtar. Även jag har köpt vattenfast mascara, men jag vill ju inte gråta! 
Aja, får väl öva lite till!


20 dagar kvar =)

Finito!

Kan inte beskriva hur skönt det känns att ha jobbat sista dagen (natten) på Rexam! Jag tycker om att jobba, det är inte det, men jag är totalt slut i både huvud och kropp. Man ska jobba, ha 100% tid för Noel, sköta huset.. och dessutom vara en något-så-när trevlig sambo! (välkommen till verkligheten, typ!)

Nu ska jag bara njuta till fullo av Noel, och inte missa en sekund!

I kväll ska vi på middag hos Eva & Arne. Per-Olof som fixade mina pengar från försäkringkassan och några andra ska också dit. Ska passa på att ge honom en Whiskey som tack för all hjälp! Ska bli trevligt och det bjuds alltid på så god mat där =)

Senare i kväll ska jag och älsklingen bara mysa! Inte haft tid till det på jättelänge, så vi ser fram emot det båda två. Är en del kvar att fixa med bröllopet, så vi får väl se om vi tar tag i det ännu en kväll eller om vi helt enkelt tar en paus i från det.

We'll see...


21 dagar kvar...

5 månader!

I dag är ingen vanlig dag för det är Noels 5 månaders dag!
HURRA! HURRA! HURRA!


VEM SNODDE TIDEN?!


Ny blogg?

Tanken slog mig att när vi gift oss måste jag byta bloggnamn. Heter ju inte Olsson längre då =)

Frågan är om man ska ha typ "mariabergbring", "FamiljenBergbring" eller bara "Bergbrings"?! Niclas tyckte vi skulle ha en "familjeblogg" mest för att den handlar om vår lilla familj.. och det har han ju faktiskt rätt i...

Får smaka lite på det!!!

Vad tycker ni???

Gåstol =)

Köpte en jättefin gåstol av Rickarda på jobb. Noel bara älskar den!

Har inte så mkt tid och lust att skriva något speciellt i dag. Jobbar natt, sista passet och jag är så slut i huvud och kropp som man kan bli tror jag. Ska bli så skönt när detta är över!

Lägger in lite bilder i stället, tog dom från pappas kamera!


Fullt språng framåt!


"Detta var ju skitkul!"


Så fin bild på Noel med kusin Felicia


Ingen kan mysa som vi! ♥

Felicias dop; Jag, Henrik, Malin, Joakim med Felicia


Dagens

Jag & Noel stack hem till pappa i morse när älsklingen körde till jobb. Hade inget inplanerat och det är roligt med sällskap! Körde en runda till babyringen. Noels nappflaska rymmer inte mer än 240 ml och vi har fått öka hans nattdos (i natt... får se hur det går) Han har börjat vakna på nätterna och är hungrig. Så jag köpte en större flaska (naturligvis med Nalle Puh på!) Han sörplade i sig allt och nu sussar han som en riktig prins!

Vi var även inne på B&W och Noel fick en jättefin vinterjacka och skor av sin morfar! Det tackar vi för!

När älsklingen kom hem köpte vi all "normal" dricka (läs: alkoholfritt!)  till bröllopet, så nu är verkligen allt med den biten klart. Känns väldigt skönt!


Noel med lite för stor jacka, taniga ben och fina uggs =) Noel tackar morfar!

Felicias dop

I går döptes lilla söta Felicia i Sallerups kyrka. Var ett fint dop och jag blev gudmor!!!
En liten "fest" hölls sen i lokalen på Toftängen. God mat, Henrik har verkligen legat i =)

Har inte fått bilder från kyrkan, men lägger in dom så fort jag får dom!



Huvudpersonen, Felicia Christina Andersson!

Noel var stilig i skjorta och slips!



En stolt gudmor med sin guddotter!



Hej hej moster!



De stolta föräldrarna öppnar doppresenterna

Tyskland

Har haft en väldigt MYSIG liten minitripp ill Tyskland med älsklingen. Handlade massor av sprit (eller vin och öl) till bröllopet! Hade sånt flyt hela dagen! Körde hemifrån kl fem, knappt några bilar på vägen. Kom på båten direkt och 2 min senare kör båten i väg! Käkade en väldigt god buffé på båten. Eller god och god... inte för det priset! 100 kr per person och det fanns typ inget... men vi var hungriga och det var väldigt mysigt att bara vara vi två för en gång skull! (missförstå mig inte)

Kom till Tyskland och Calles ligger 8 km från hamnen. Kom dit och det var knappt något folk! Så skönt att kunna gå runt i lugn och ro och plocka ihop det vi inte beställt i förhand.
Körde sedan runt huset och fick direkt alla varor som vi betällt online. Är nog det smartaste system jag varit med om! Gick på 5 min!

När vi var klara där kollade vi lite i närliggande affärer. Hittade en tröja men inte mer. Körde sen tbx till hamnen och satt i kö högst 5 min. Kom på som tredje sista bil på båten! Riktigt flyt! Slapp vänta på nästa båt! Resan hem gick snabbt (kanske för att jag sov mesta delen?!) och vi var hemma igen kl 13:15! 

En mysig dag med älsklingen och ett projekt mindre till bröllopet! Skönt att ha fått det gjort. Verkligen!  



I morgon är det dop och jag blir gudmor till lilla söta Felicia! Ska bli jätteroligt!

Skriver mer om det imorron! Nu ska vi för första gången sedan Noel föddes lägga oss i rimlig tid! Har nog aldrig sett Niclas så trött förrut, men det är inte konstigt!

Sov gott!

Fredagsmys!

Det e dags för fredagsmyyyyyyyyyyys...eller kanske inte!

Får nog nanna snart om vi överhuvudtaget ska vakna imorgon för att köra till Tyskland. Mamma & Rolle kommer redan halv fem. Hoppas att Noel fortsätter att sova och är på strålande humör under passningen!

Älsklingen min är i väg och hämtar brobizzen så vi kommer billigare över bron. Tror att han kommer nu!

Var en tur inne i Malmö nu på kvällen medan Niclas fixade med bilen. Fick träffat syster yster, Henrik och Felicia! Alltid trevligt! Fick även en god middag, tackar tackar!

Noel har varit lite grinig hela kvällen, vet inte riktigt var felet ligger. Han blir lätt uttråkad av sina leksaker (och jag tror inte att det finns någon unge som har mer leksaker än honom!) och han är hungrigare än förr. Men det är ju inte konstigt, min Plutt blir bara större och större och mer aktiv för varje dag som går! Och det är så underbart att se det!

Foten värker fortfarande. Har lindat den så jag hoppas den blir bättre så snart som möjligt.

Sov gott allesammans!


Goaste ungen i världen!


 


Bus med lektanten Malin!


 


Noel myser framför tvn!


 


En trött mamma med en hungrig son!

Klumpekloss...

I går kväll när vi precis lagt oss kom jag på att jag glömt babyvakten där nere. Vår trappa knarrar jättemycket nu på sommaren, och för att inte väcka Noel halvspringer jag ner. Och vad gör Maria då? Jo, missar sista trappsteget och stukar foten. Så fruktansvärt jävla ont det gjorde, och gör för den delen. Jobbade förmiddag i dag, började 06, men halv åtta stod jag inte ut längre så jag stack hem. Kan knappt stå på foten. Bara den är bättre tills imorron när vi ska till Tyskland, och ännu mer viktigt är det att den är bra till söndag när jag ska bli gudmor.  Inte lätt att vara klumpig alla gånger!!

Nu kommer Hanna snart hit, fortsätta planeringen kring bröllopet. Det börjar ju närma sig. I går var vi och sydde klart brudklänningen! Så fin den kommer bli!! Niclas sa att han fick tårar i ögonen så fin jag var! Hihi...älsklingen min!

På kvällen var vi på Blingovisning hos Sophie. Stressade dit och stressade hem. Fick köpt lite kläder till Noel iaf!

Tjingeling!

Klara, färdiga...

GÅ...!!!

Noel är redo för bröllopet! Är ni?! ;-)






Mkt att göra...

Fick besök av Hanna & Elina vid tio i går morse! Tog en runda på stan, fick shoppat lite småsaker och vi tog en lunch på Wookhouse. Är så mysigt på stan när det är varmt ute. Dock tyckte inte Noel och Elina det som blev väldigt svettiga av att sitta i vagnarna. Har inte riktigt förstått varför man inte gör vagnar och bilstolar i material som andas? Noel blir sjöblöt bara han åker en liten stund. Jag vet att man inte ska klaga, men denna värmen börjar bli jobbig. Det är jobbig när jag jobbar och Noel kan inte sova ordentligt. Vaknar de konstigaste tiderna pga värmen. Lite dumt nu när han kommit in i att han sover hela nätterna annars. I natt vaknade han kl 4. Gav honom mat och sen somnade han faktiskt igen i sin egen säng. Skönt det iaf... Men som sagt, man ska inte klaga när värmen äntligen är här!
Var iaf en mysig dag med tjejerna!

När älsklingen slutat jobba åkte vi hem till Eva & Arne där vi blev bjudna på fläskpannkaka! Riktigt gott var det och såååå längesedan jag åt det! Lika trevligt som vanligt att träffa dom! På hemvägen körde vi inom Bengt & Cecilia där Mattias skulle kolla på Niclas gamle bil som han ska sälja. Är så onödigt att vi har den nu när jag köpte Bettan (har jag förresten berättat att jag köpt en rosa rattmuff och rosa tärningar?!). När Niclas har firmabilen hemma så har vi 4 bilar, och det får inte riktigt plats på uppfarten! Han verkade väldigt intresserad iaf, och tror att han köper den! Skönt att bli av med den, står bara och kostar pengar!

Snart kommer mamma hit. Antar att det blir en tur på stan igen! Får väl passa på att visa lite med Noels mat redan nu, de ska passa honom på lördag när jag och älsklingen åker till Tyskland och handar s-p-r-i-t ! Men det ska nog inte vara några konstigheter!

I kväll kommer Malin & Andy på middag. Tänkte grilla lite, bäst att passa på! Kom på i morse att vi glömt att handla... men det fixar sig, tror Niclas skulle ta det på hemvägen. Eller så handlar jag... aja, det löser sig!

Sen ska jag sova tidigt i dag. Både jag och Niclas var helt slut i morse! Har ju inte sovit så mkt den senaste tiden. Jobbar inte jag så jobbar Niclas och när vi väl är lediga båda så ska allt annat fixas inkl. allt till bröllopet! Så en natt med någon extra timme hade inte skadat! På torsdag börjar jag jobba förmiddag så då ska man upp kl 04. Suck.

Nu ska jag ha pusskalas med Plutten!

Zzz...

Noel tycker inte att det var lika skönt att sova som sin mamma (och pappa som fortfarande sover) Han är hur pigg som helst! Men vad kan man begära egentligen, han somnade vid tio i går kväll så det blev ungefär 8,5 tim. Han brukar sova tio timmar i sträck varje natt.

Han kommer att somna igen vid åtta-tiden, men då kommer JAG att vara pigg. Vet inte hur jag ska orka jobba 14-22. Är så himla jobbig värme där. Suck.

Nä, nu får jag sluta gnälla och lägga mig på golvet med min lille Pluttskrutt! 

Vackraste

♥ ...Den vackraste stunden i livet var den när du kom...


That's me....

Hörde denna refrängen i en låt (vet inte vad den heter) på jobb och jag kände verkligen igen mig själv:

I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way

(Och för att förtydliga det där med bitch så ser jag det som någon positivt, inte negativt. En bitch för mig är någon som står för vad de tycker och vågar säga ifrån om de tycker något är fel.)

God natt!

Yes!

Äntligen är fallet med försäkringskassan klart och JAG FÅR MINA PENGAR! Ni vet, de ville ju inte räkna med mina intjänade pengar från Rexam i min föräldrapenning. Men tack vare snälle Per-Olof så gick det igenom. Det som är jättebra är att jag nu även får en klumpsumma av det jag inte fått sedan januari! Jippie!  Trodde faktiskt inte att det skulle gå för just försäkringskassan brukar inte ge sig med nått.. (om jag ska vara ärlig tror jag inte att någon där egentligen vet vad de håller på med!) Men detta var en väldigt trevlig nyhet när Eva ringde och berättade det i går kväll!

Hade förövrigt en väldigt mysig dag med Malin i går. Var ju i Svedala (som man går igenom på 1 minut...ungefär!) Men vi fikade på ett jättemysigt kafé och det var trevligt att träffas igen! =)

Ska jobba i dag kl 14. Niclas är och jobbar nu 08-12. Snacka om att gå om varandra, men vad ska vi göra? Älsklingen min tycker det är en lagom jobbdag...!! Förstår honom!

Noel ligger och jagar bollen i dag med... Han är helt otrolig! Mer vild än tam! Och nu går det riktigt fort också när han ålar sig.



Helt inne i barnprogrammet!


Min lille bollkalle!


Store killen!

5 minutare...

Tar 5 minuter framför datorn, Noel har fullt upp med att jaga sin lilla boll över hela matrummet (vi har filtar och hans babygym där) För han SKA ha tag i bollen så han ålar sig genom rummet. Är nog inte länge tills han kryper på riktigt. Han gör rätt med benen och allt. I går hittade Niclas honom i vardagsrummet när vi lämnat honom i gymmet 2 minuter! Dags för grindar?! Tror det...!!!

Efter Noel har fått mat nästa gång ska vi köra till Svedala och träffa Malin. Var riktigt längesedan vi sågs. Ska bli kul att träffas igen! Men hur jag ska hitta dit är en annan historia. Ingen aning var man kör... Men det löser nog sig, skyltar kan jag ju läsa ;-)

Jobbar 14-22 fre,lör och sön. Det passet är så fruktansvärt tråkigt. Hela dagen går och dessutom hela helgen. Men får se det possitvt, det är sista eftermiddagspasset jag jobbar denna sommaren. Slutar snart på Rexam och har ett helt underbart år framför mig med lille Noel.

Nä, får gå och rulla lite boll med Noel innan han blir för frustrerad över att inte nå bollen fort nog!

Tjingeling!


Sötnosen Noel



I vår familj måste man ha sitt namn på tröjan! Haha...

Bilder

Har jobbat natt nu 3 dagar och varit väldigt kass på att uppdatera här. men ni vet hur det är, full fart hela dagarna igenom!

I dag hade vi besök av Sandra, Robin och Izabella! Käkade tacopaj och Sandra fick testa tärnklänningen, som tur passade! Pooohhh..... var ändå för sent att byta den!

Skriver mer imorron!


Mamma-Noel bus


Världens finaste unge


Min fina nya tröja =) Vad fjantig man är..haha


Vem ser mest ivrig ut att se tornet välta?!


Sandra & Izabella <3

RSS 2.0