20 frågor

Längesen jag svarade på Sofis 20 frågor. Har fem minuter över medan Noels morfar gosar med honom innan han ska köra hem!

1. Hur bor du?
I ett hus i Trelleborg med min Niclas och vår underbara son Noel
2. Vad är din favoritefterrätt?
Marängsviss... eller någon paj kanske?
3. Vilken superkraft hade du valt om du fått välja en?
Flyga... eller att vara synsk =)
4. Hemmafest eller utgång?
Var riktigt längesen jag var ute och lär ta ett tag till! Men älskar att gå ut och festa.. kan man välja båda?! Hemmafester brukar vara roliga!
5. Brukar du lyssna på ljudböcker?
Nej
6. Har du råkat göra något pinsamt den här månaden?
Tror jag inte....?
7. Ska du köpa något extra kul för din lön/ditt studiebidrag den här månaden?
Ha ha... nä. Man har inte så mkt pengar över när man får föräldrapenning
8. Vilket var ditt allra första husdjur om du haft ett sådant?
En underlat. Pelle hette den och var blå!
9. Vad gick du för inriktning i gymnasiet?
Samhäll - samhäll
10. Vad hade du helst varit känd för om du varit tvungen?
Oj.. hade velat kunna sjunga.
11. Brukar du mest blicka bakåt eller framåt i tiden?
Både och. Bakåt för allt roligt man gjort men framåt för att sikta på en ljus framtid
12. Vem av de 4 huvudkaraktärerna i Sex And the City är du mest lik?
Är nog en blandning av alla fyra =)
13. Har du gått på en blind-date nångång?
Nej
14. Har du eller har du haft ett smeknamn?
Marre har iaf pappa och Stina kallat mig! Nu blir det bara "älskling" eller "hjärtat" av Niclas 
15. Vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu?
Låtarna (bara instrumentalt) från Noels babygym. En lila åsna som spelar när man rör den!
16. Pratar du i sömne?
Folk säger det... men inte så ofta tror jag?!
17. Vad hade du helst velat få i present?
Fyller år på söndag och det enda jag önskat mig är bidrag till ett par glasögon. Ser ju ingenting längre!
18. Är du ärlig när du bloggar?
Ja klart. Känns onödigt att blogga om man ska hitta på och ljuga om saker. Är det något jag inte vill berätta gör jag ju inte det.
19. Har du vunnit pengar någongång?
Ja, för inte så längesen faktiskt på hästarna. Hur mkt håller jag för mig själv =)
20. Hur många barn vill du ha, om du nu vill det?
Bra fråga. Vill ABSOLUT ha fler barn, men kan säga att jag aldrig vill genomgå en förlossning igen. Helt ärligt, om jag inte kan få planerat kejsarsnitt nästa gång vet jag faktiskt inte... 



Det var allt för i dag! Sov gott! =)

Svettlök

Helt sannslöst! I går natt vaknade Noel och skulle ha mat som vanligt, och ser då en stooooooor blöt fläck i hans säng. Naww gubben har kissat i sängen tänkte jag... Han fick mat och Niclas bytte på honom. Han tyckte det var lite skumt att blöjan var torr. Pallade inte byta i sängen så han fick sova hos mig, på min sida av sängen. Eftersom alla hans pyjamasar låg i tvätten fick han ligga i blöja. La honom på en filt i sängen och hans täcke över honom och tänkte att han kommer säkert frysa ihjäl. Vi har det rätt så kallt i vårt sovrum...

När vi sen vaknade var han HELT svettig i håret, ja, helt blöt! Fattar inte hur man kan bli så varm i vårt sovrum, i bara blöja dessutom! Alltså måste det ha varit som han svettades i sin egen säng. Var inga kissfläckar där på morgonen.

I natt fick han sova i blöja och strumpor och varje gång han vaknade var han jättesvettig. Helt otroligt! Han sprallar rätt mycket så han har inte hela täcket på sig ändå. På dagarna när han har vanliga kläder har han vanlig temperatur. Kan ju inte låta lille Plutt sova utan täcke heller! Konstigt också eftersom han har sånt täcke och lakan som "andas" så att man inte ska bli för varm/kall. Han har inte feber för han får normal temperatur igen så fort man tar upp honom. Aja, får testa att ta av strumporna kanske, men tycker inte att han håller värmen där. Dom blir iskalla 1 minut efter man tagit av honom dom. Vi får se. Han vaknar inte mellan han ska ha mat så så farligt kan det inte vara?!
 

I dag ska Niclas och pappa i väg och köpa brädor till vår terass på taket. Ska bli sååå skönt att få den klar.
(Vi måste "täcka" för så man inte kan klättra ut. Den är inte godkänd så som den är nu, men hon som bodde här innan byggde den och fattade inte att man måste ha bygglov)

Haha Niclas lever sig verkligen in i rollen som pappa. För en kvart sen sa han helt plötsligt "Nä, nu ska jag kolla på Pippi på de sju haven!" Haha... herregud! Så det är vad som visas på tv:n just nu. Ni kanske förstår varför jag satte mig framför datorn?! Noel ligger snällt och sover i Niclas famn. Gud, vad jag älskar dom!


Kärlek vid första ögonkastet. Noel 1 minut gammal, direkt när jag fick upp honom.


Vår lille heffaklump =)

Hade precis besök av sköterskan från bvc. Hon var trevlig, men kanske lite "inrutad" i sitt jobb. Allt gick bra, vår lille skrutt plutt hade gått upp från utskrivningsvikten på 3835 g till 4244 g. Sköterskan tyckte det var jättebra! Har tydligen mycke näring i min mjölk då!

Hon tyckte jag var lyckligt lottad som har så mkt mjölk som jag har och det stämmer antagligen... men det är asjobbigt att ha FÖR mycke mjölk. Det gör ont! Fick två kommentarer på nått inlägg från nån anonym. Den ena var att vi skulle testa napp, och det har vi gjort. Han gillar det och är en enorm hjälp mot hans starka sugbehov! 

Den andra var om jag testat pumpa ut mjölk istället och det har jag! Köpte en pump då vi var på apoteket och jag måste säga att det är nog världens bästa uppfinning! Funkar skitbra! Sen att det är drygt att pumpa var tredje timme är ju en annan sak, men nu får han min mjölk iaf och vi är nöjda båda två!

Så, tack för tipsen! Kul att höra vad andra tycker och skitbra att få tips från personer som är/har varit med om samma sak!



I dag vet jag faktiskt inte vad som händer. Inget planerat. Skönt! Niclas har ju en vecka till ledigt så det blir att mysa hela denna veckan! <3


Till helgen blir det fullt upp. Familjen Hylén kommer ner och hälsar på! Får äntligen träffa min älskade ängel och guddotter Izabella! I går var det ett år sen hon döptes! Herregud vad tiden går. Stora tjejen nu! (haha nu låter jag som en sån gammal tant "åhhh så stor du har blivit")

Sen fyller jag år på söndag. Orkar inte ha kalas. Dels för att jag inte pallar fixa med grejor, även om det bara är tårta och kakor, och dels för att jag inte orkar att alla håller på och dra i Noel. Han bryr sig inte att han flyttas från famn till famn men det kan bli jobbigt. Fast det är nog mest jag som tycker det är jobbigt...



Vår lille heffanklump!

Badat

I dag har Noel badat. Andra gången nu. Han uppskattade det mer denna gången, men det var nog för att Niclas också var i badkaret (!). Tog många bilder men känns inte så schyst att hänga ut bilder på Niclas när han badar.. ha ha ha.. Men även han blev mjuk som en bebis av badoljan! =)

Sen somnade mina älsklingar sött på soffan och jag började storstäda hela huset. Tror ni att jag ville byta?!  Fick Niclas till att dammsuga nu iaf. Orkade inte det också. Men nu är huset skinande rent! Skönt!


Inte så kul att bada... 


Myspys




Kärlek

Muppen och Sofie var precis här och Noel fick jättefina kläder och jag och Niclas varsen "Lilla boken om mammor/pappor". Jag älskar verkligen såna böcker med citat. Fanns ett som bara är exakt så som jag känner för Noel:

"Innan du ens blivit till ville jag ha dig. Innan du ens var född älskade jag dig. Innan du ens var en timme gammal var jag beredd att dö för dig. Det är livets mirakel." / Maureen Hawkins



~ En sliten mamma med sin gosegris ~

For real

Har verkligen fått uppleva vad det innebär att ha småbarn! =) Noel är världens snällaste bebis, men nu börjar man redan märka lite ändringar. Innan när vi körde med bara ersättning vaknade han när han var hungrig, åt och somnade igen, helnöjd. Nu när jag ammar är läget lite annorlunda. Han gillar inte alls att äta från bröstet. Skriker och fäktas och ja.... suck. Jättejobbigt verkligen.
 
I natt panikskrek han i en timme när han skulle ha mat. Han ville verkligen inte och man märkte hur hungrig han verkligen var. Min lilla gosegris!  Men måste ju amma, annars sprängs brösten. Gör ju sjukt ont! 

Tycker så synd om honom (och mig själv). Känns jättedumt att tvinga honom att suga när jag samtidigt inte vill det själv.

Gör sjukt ont när han äter från mig. Får bita i något för att inte skrika rakt ut. Ska till apoteket i dag och köpa ALLT som kan underlätta amningen. Hoppas de har ett stort sortiment!



Har blivit mycket snack om amning, men det är det som är jobbigt just nu. Men självklart gör vi annat också! =) Har bara inte skrivit det!

I går var vi i Malmö och hälsade på Noels morfar. Körde även inom hans mormor & Rolle och drack kaffe. Man måste ut och hitta på saker, vi kan inte bara sitta inne!

På kvällen kom Sophie, Henke och Kelly hit och käkade pizza och kollade på finalen i Let's dance! (Märks man börjar bli gammal... ha ha ha!) Verkligen trevligt!

I dag kommer Muppen och Sofie hit och ska hälsa på vårt tillskott! =) Måste upp och lämna in hästarna och lotto innan + apoteket. Orkar egentligen inte fara runt i dag, helt slö... vill bara lägga mig bredvid min gosegris i soffan och sniffa på honom. Fast det har jag gjort en vecka i sträck nu! Tänk... han är en vecka i dag. Var tog veckan vägen? Snart vaknar vi upp och han ska ta studenten.
Vill inte missa något, vill följa varje andetag han tar. Snacka om att bli en jobbig morsa om några år...!


I dag finns Noels födelseannons i tidningen. Missa inte den! Vi har slutat att få sydsvenskan så vi får handla den nu när vi är i väg! <3

Ha en mysig helg!


Mamma mu

Känner mig som en kossa...

Kan ju sätta upp en såndär griffeltavla som alla kossor har i sina boxar ovanför min säng där det står hur många kalvar man fått, hur många liter mjölk man gett osv... =) Ha ha ha...


Får jag bestämma själv?

Ringde en trevlig barnmorska från Kattens läkargrupp där vi ska gå med Noel. Hon frågade om jag ammade och jag förklarade läget, jag ammar typ varannat mål nu. Hon tyckte absolut att jag skulle ge han bröstmjölk VARJE mål. Men seriöst? Vem fan är det som bestämmer? (Ursäkta, men blir så arg!) Är så jävla trött på att folk ska blanda sig och ha åsikter om hur MITT barn ska ha mat. Skulle barn med ersättning bli sämre barn? Skulle inte tro det...

Hennes argument var att hon träffade så många kvinnor som ville amma men som inte kunde. Ärligt talat, vad har jag med dom att göra? Tråkigt för dom ja, men det är samma sak som att jag inte vill amma men är tvungen.

Jag är fullt medveten om att om man ammar får barnet sig alla antikroppar och hela tjohejsan, men skulle då barn med ersättning ständigt vara sjuka? Jag vet ett par barn som bara fått ersättning och de är hur friska som helst.

Blir så trött. Hon kommer på hembesök på måndag, och jag sa att jag ska amma honom varje mål fram till dess. Men det känns inte bra. Känns som jag inte får bestämma själv. Blir galen.

Nu kommer folk säga "men det bestämmer du själv, skit i vad hon tycker". Japp, det är ett alternativ men jag känner mig som världens sämsta mamma redan bara för man gör "tvärtemot" vad en barnmorska säger.

Livet är underbart


Vilar mig och ser sååå nöjd ut!


Sussar sött


I pappas famn sover man skönt


Med "moster" Malin


Är jag inte cool i min träningsdress?!


Baksidan

Amning?

Vi bestämde oss långt innan Noel kom att vi skulle köra med ersättning. Jag ville inte amma, bara tanken kändes konstig. Barnmorskan på bb förstod oss och sa att vi skulle börja med ersättning direkt, innan mjölken hann komma igång på riktigt. Detta har gått jättebra, han älskar att äta! (Undra vem han fått det i från?!)

Men... (ni vet det måste alltid finnas ett "men!") i går kväll märkte jag att det ändå börjat producera mjölk. I natt var de helt fyllda och satan vad ont det gjorde! Trodde de skulle spricka! Dolly Parton, släng dig i väggen! =)

Var helt enkelt tvungen att amma honom för att tömma och han gillade det när han väl fick in tekniken.

Den stora frågan är nu, hur gör vi?! Är ju egentligen bäst att han får bröstmjölk för att verkligen få i sig allt men jag vill inte amma på heltid. Vill inte att han ska vara "bunden" till mitt bröst. Får försöka kombinera... Vilket dilemma!

Vi får ge det ett försök, får se hur det blir. Men ärligt, hur kul är det att gå runt och lukta mjölk?!

Fast å andra sidan... jag gör vad som helst för Noel. Vad som helst i hela världen.


Bilder

Bjuder på lite bilder på vår underbara son!


Vilar i vagnen



I mitt babygym (som jag inte reagerar på!)


Med moster


Med gammelmormor


Från min mobil. Så här mysigt somnade vi ihop i morse!


Också från mobilen. Noel & pappa myser <3

Min förlossningsberättelse!

Värkarna började, som jag skrev innan jag åkte in, redan på natten. Klockan 14 när vi åkte in (var framme då) var det tre minuter mellan värkarna. Jag var helt övertygad om att vi skulle bli hemskickade igen, men ville ändå "kolla" i fall det var på gång. 

När vi kom dit blev jag kopplad till CTG för att kolla Pluttens hjärtljud och mina sammandragningar. Blev också undersökt, var då öppen 3 cm. YES! Vi blev inskrivna! Nu skulle vi inte komma därifrån förrän han var född. Riktigt skön känsla och så spännande! 

Fick ett rum och de sa att vi i stort sätt fick göra vad vi ville. Vi tog en promenad med många upp- och -ner vägar, nu jävlar skulle det komma i gång, och det skulle helst gå snabbt! =)

När vi kom tillbaka fick vi middag. Blev inte så mkt uppäten av den för värkarna började bli riktigt kraftiga. Jag kunde inte sitta när de kom och Niclas var underbar och masserade ryggen. Har blivit tillsagd att inte skriva några detaljer, för då lär det inte födas fler bebisar ;-) men FAN vad det gjorde ont. Visste inte var jag skulle ta vägen.Trodde jag skulle gå mitt itu. Krävde epidural och det gick fort innan jag fick det. Var då öppen 5 cm. Ingenting ju! Testade även lustgasen men fick ingen rolig känsla så jag sket i den rätt snabbt. Epiduralen var himmelriket. Kände absolut ingenting under resten av tiden till jag var helt öppen. UNDERBART!

Vid 23.30 var det dags för sista pärsen. Epiduralen hade börjat släppa så att värkarna kom tillbaka. Snart bebis!
Var en så sjukt obehaglig känsla med krystvärkar. Usch. Men hade ju inte så mkt val än att stå ut! =)

44  minuter senare, kl 01:14 föds världens finaste lilla pojke, Noel Niclas Bergbring. Går inte att beskriva känslan, den är så underbar. 100 % äkta kärlek vid första ögonkastet!

Niclas fick klippa navelsträngen och jag har aldrig sett honom så stolt som när han fick sin son i sina armar. Magiskt!

Började tyvärr blöda en hel del efter moderkakan kommit ut. Fick akut dropp i båda händerna. Svimmade och mådde inte alls bra om vi säger så. Väldigt jobbigt och absolut inte det jag ville just då. Ville bara sniffa på min nykläckta bebis!
Niclas fick lille Noel direkt, en blöja och en pyjamas. Men han redde ut det! =)

Fyra timmar senare var de färdiga med mig, men svimmade så fort jag reste mig. Jobbigt. Fick sova med min lilla familj två timmar. Underbart! Vilken känsla!

Morgonen därpå kunde jag fortfarande inte resa mig utan att svimma. Blev flyttad till ett familjerum och det var skönt. Jag och Niclas låg bara och tittade på Noel hela dagen. Hur hade vi kunnat skapa något så fint, något så perfekt?
Fick besök av först Niclas föräldrar och sedan mina + syrran. Vi kunde inte vara stoltare!

Söndagen ville vi bara hem. De tog mitt HB och det låg bara på 70 så de ville egentligen inte skicka hem mig. Men jag sa att jag mådde bra (och det gjorde jag faktiskt, så jag ljög inte. Men hade jag behövt det hade jag gort det. Vi ville hem!) så vi blev utskrivna. Skulle komma tillbaka i dag för att göra lite tester på Noel. Underbart!

Kom hem, och fick besök av Niclas mormor & morfar och senare på kvällen Niclas lillebror! En stolt farbror! =)

Känns helt overkligt och helt underbart. Går verkligen inte att beskriva hur mycket kärlek man kan känna till en så liten varelse. Kan inte titta mig mätt på honom. Han är perfekt. Varje liten bit av honom är perfekt. Helt underbar.
 
Och till Niclas kan jag bara skriva att du är underbar. Vill att det ska vara du och jag föralltid. Älskar dig så enormt mycket. Du är en underbar person och jag har redan sett att du är världens bästa pappa. Hade inte velat ha någon annan som pappa till mitt barn. Han är perfekt, vår son. Vår blandning av dig och mig.

 Så älskling, detta gjorde vi jääääävligt bra! =)



Älskar er över allt! <3

VÄRLDENS STOLTASTE MAMMA!!!!

Har blivit VÄRLDENS STOLTASTE MAMMA till lille Noel <3

Född: 090321
kl: 01:14
Längd: 52 cm
Vikt: 3995 kg

Är hemma från bb nu. Alla mår bra!

Förlossningsberättelse och fler bilder kommer!

JAG ÄR VÄRLDENS LYCKLIGASTE!!!!!!!!!!!!!


Nykläckt!


Tack för alla nallar!


Sötnos!

kanske....

Ska bara meddela att vi sticker till ystad bb nu. Värkarna är 3 min mellan och det är en bit dit... de sa vi var välkomna. Blir säkert hemskickade igen, men kanske KANSKE vill han komma just i dag!

Håll tummarna!

+ sex dagar... ???

Ligger här i sängen och klockar mina värkar. Ca 5-6 minuter mellan dom nu. Fy fan vad ont det gör!!! Känns som att jag inte kommer att stå ut länge till, och det är ju inte ens säkert det startat! Ha ha ha...

Men jag har haft så hela natten.. igen! Alla säger att man "bara vet" när det är förlossningsvärkar och inte förvärkar, men NEJ jag vet inte skillnaden! Borde jag det när jag aldrig varit med om det?!!

Hade blivit väldigt förvånad om detta bara är förvärkar, för det känns helt ärligt som att jag ska gå mitt itu. Speciellt ryggen. Dessutom kommer dom ju regelbundet. Gör förvärkar det?

Får väl se hur detta artar sig. Var hos barnmorskan i går och allt var bra. Men Plutten är väldigt rörlig och har alltid sparkat mycket och hela tiden, och jag kände inte det i går så vi blev skickade till förlossningen för att kolla CTG och jag fick trycka på en knapp när han rörde sig. Men allt var jättebra, inga konstigheter alls. Skulle även kolla blodflödet mellan navelsträngen och moderkakan men de hade gått för dagen (!) så vi fick en tid i dag i stället. Lite ångest att köra från Trelleborg till MAS för att kolla något vi ändå vet är okej, men det var tydligen rutin. Är mest synd om Niclas som måste springa från jobb, men vad ska man göra?  

Hinner kanske inte dit ändå, om detta går framåt som jag vill. De på förlossningen trodde att vi skulle ses i natt, men tyvärr! (ska ju dessutom inte föda i Malmö) Barnmorskan där sa att det är jättebra att jag har så mkt sammandragningar för då tänjs allting ut. Sen när det är "på riktigt" kommer det gå mkt fortare.. Så detta jag känner nu kanske ändå inte är på riktigt...

Blir besviken på dig Plutten om du ångrar dig igen....


+ fem...

Fem dagar över BF. Trodde inte jag skulle behöva skriva det, hade riktiga jävla värkar i natt.

Började egentligen redan i går kväll. Hade varit ute en lång runda för att försöka få i gång det hela. När vi sen skulle lägga oss fick jag som kraftig mensvärk, så som jag haft innan, fast värre. Lyckades iaf att somna men vaknade halv tre. Då gjorde det riktigt ont. Var så man verkligen fick andas sig igenom det. Magen var stenhård. Låg och hade ont till typ kl 6 när vi gick upp och käkade. Var vrålhungrig! Sen gick vi och la oss igen och jag somnade. Vaknar snabbt halv åtta när Niclas alarm ringer, men sen somnade jag direkt igen. Vaknade halv elva sen.

"Värkarna" måste ha stannat upp för det finns ingen chans i världen att jag skulle kunnat sova mig igenom dom. Jag sover iofs vääääldigt hårt, men det tror jag faktiskt inte. Känner inte så mkt nu heller. Molande värk typ.

Ska till barnmorskan nu kl 14. Och jag som hade som mål att iaf slippa gå på fler kontroller där =(

Pluttis, varför var du nu tvungen att ångra dig att komma ut??!

En rolig sak är att jag ska bli moster till en liten FLICKA!!!

+ fyra...

Plutten har fortfarande inte kommit. Ju längre tid som går, ju mindre känns det som om man någonsin ska få föda. Allt blir mindre verkligt på något sätt..
Förstår ni? Jag har varit så taggad hela tiden och så händer det inget. Suck.

Jag & Niclas var ute och gick en snabb, lång promenad i går i blåsten (!).
Hjälpte inte det heller, men kändes rätt rejält när vi kom hem. Men icke att han ville komma ut för det! =)

I dag kommer Hanna och Elina på besök! Så söta som vill hålla mig sällskap i denna trista väntan! =)

+ tre...

Tredje dagen över BF. Suck.

Trodde faktiskt han skulle komma i natt. Hade grova sammandragningar i går kväll och hela natten. Dock gjorde de inte så ont, kändes mest som kraftig mensvärk. Men magen var hård som en basketboll =)

Plutten, i dag är det sol så i dag blir perfekt för dig att komma ut. Eller?!

+ två.... =(

Plus två dagar då. Jag blir galen! Kom ut nu din lille Plutt! Vi längtar såååå efter dig!

Lisa frågade på msn om han inte skulle komma snart, och jag börjar också undra när det ska passa denna lille krabat att komma ut. 

Sandra tror i dag
Niclas tror i morgon
Sophie tror också i morgon
Andreas (Niclas lillbror) tror på torsdag kl 17
Pappa tror den 21:e

Mamma och syrran trodde den 10:e... och jag tror ingenting! Hade hoppats på den 14:e. Det magiska datumet som nu helt försvunnit...

Lisas kommentar är dagens: 
- "du kanske är skengravid?!"

Ja.. kanske det! hahahaha...
  

+ ett... suck...

En dag över BF. Fan, jag orkar inte! Vill ha ut honom NU NU NU!!!

Redan trött på detta fast det bara är en dag över. Haha... Känner inte så mkt, mest som mensvärk (och hur kul e det?)

Ska försöka mig på att springa i källartrappan, kanske hjälper?!

BF i dag!!!

Då har man nått BF dagen, men fortfarande har inte Plutten velat se dagens ljus. Suck.

Jag trodde verkligen att han skulle komma innan denna dagen, men nu är jag övertygad om att han nog kommer stanna ca en vecka till. Varför jag tror det vet jag inte! Vill att han ska komma nu, nu, NU!!

Får väl försöka mig på några knep som jag hittat på internet, men tror ärligt talat inte det hjälper... Men försöka kan man ju, har ändå inget bättre för mig =) 

Någon som har något tips som fungerar?!!

Lucky 13 ??!

Fredagen den 13e IGEN! Var ju det förra månden också. Skumt =)

Tror inte det är någon bebis på g i dag heller, fast slemproppen (så äckligt ord, I know!) har lossnat. Det är ju tyvärr inget direkt tecken på att förlossningen startat.

Vågar inte köra in till Malmö själv. Inte göra några större projekt alls faktiskt. Man vet ju aldrig! Men GUD vad tråkigt det är att vänta och inte ha något att göra!  Blev bjuden hem till Hanna där Linda också skulle komma. Vill verkligen så tiden går snabbare, plus att jag vill träffa dom såklart! Men som sagt, vill inte ge mig ut på vägarna själv. Suck.

Pappa är på väg hit, ringde honom innan och tyckte han skulle komma och rasta mig! =) Tråkigt att gå ut och gå själv. Vill bara att Plutt Skrutt ska komma. Jag är beredd, men det verkar inte han vara!
Kan han vara lika lat och trött som sin mamma?!

dag kvar till BF !!!

Hmm...

Det går inte så bra med min storstädning om jag ska vara ärlig! Det är ju så sjukt tråkigt och jag vet inte var jag ska börja. Sitter fortfarande framför datorn osminkad och i pyjamas.

Ja, jag är lat, jag vet!
Men skyller på att jag är höggravid. Det är väl en bra anledning till att "inte göra något alls". Eller kanske inte.. ville ju få i gång värkarna.

Hade kunnat gå en runda MEN OJ, det snöar ju ute! =) Vilken timing! Hehe.. eller dålig undanflykt, jag vet inte!

Måste hämta något att dricka. Sååå törstig!!!

Försök ett...

Tänkte storstäda huset i dag och se om det kanske får i gång värkarna. Håll tummarna =)

 dagar kvar till BF !!!

L I S A ÄR H E M M A ! ! !

Då har min ängel Lisa också kommit hem, ingen kan vara gladare än jag!!! Åhh vad jag saknat dig!!!

Har precis kommit hem från Malmö där jag träffat henne, Annika, Fanny och Stina. Blev en snabb träff med Mackan och Möller också!!!

Vad jag längtat efter denna dagen =)

Så Sandra... nu är det bara dig jag väntar på... FLYTTA NER!!!


Lisa, Annika & jag

Hihi

I dag är en bra dag.

En väldigt bra dag!

En UNDERBAR dag!!!

(Nej, ingen bebis än och känner inte så mkt. Detta är något helt annat. Min hemlis som jag skrivit så mkt om.. Today is THE day...!)


 dagar till BF !!

Marängsviss

Blev sjukt sugen på marängsviss!!! Niclas är och köper alla ingredienser nu =)

Vad skulle jag gjort utan honom?!


Jag älskar Per-Olof =)

Fick ett efterlängtat brev i dag från min advokat Per-Olof om det med försäkringskassan. Verkar som han har grym koll och att det kanske fixar sig!
Fan, det är ju pengar jag jobbat för! Jag tror på dig! =)

G I C K till Niclas jobb för att få kopierat papperna innan jag skickade tillbaks dom till honom. Stannade där nästan 2 timmar.. Orkade inte gå hem så Niclas körde mig! Tack!

Det tar inte lång tid att gå till hans jobb.. kanske en kvart, men det känns i hela kroppen. Tänkte att en promenad kanske kunde sätta i gång värkarna... men inget har hänt!

Tror att Plutten trivs rätt så bra i min mage. Och vad ska man ut i denna världen att göra när det ändå är pissväder?!

Nu blir det soffan en stund tror jag. Alltid lika skönt!

 dagar kvar till BF !!!

Things to do =)

Blir först frissan kl 11.00. Lika bra att fixa utväxten nu innan Plutten kommer.
Gud vet när man får tillfälle sen!

Sen blir det att träffa Annika =) Åhh är så glad att du är hemma igen gumman!

14.45 ska jag på det sista (?) besöket hos barnmorskan!



Börjar kännas nu att det snart är på g. Kroppen känns inte som innan. Magen är stenhård hela tiden, konstig ryggvärk och det känns så fort jag rör mig. Hoppas bara han inte drygar! Kanske inte just i dag, men annars får han komma precis när han vill!
Hoppas iaf att jag inte går över BF. Vad jobbigt!

 dagar kvar till BF !!!

~6~

Söndag.. byggandet med huset fortsätter. I dag ska vår nya värmepump upp! Äntligen!









dagar kvar till BF !!!

~7~

Lördag och jag har jättetråkigt! =) Vilken start.. ha ha ha.

Niclas och pappa skulle börja göra vårt hus lite barnsäkrare i dag, men de är som de är och började redan i går!
I allrummet är det lätt för en liten Plutt att hoppa över och rakt ner för stentrappan till källaren. Inte så bra. Så de byggde, vad jag kallar, spjällror, där. (Vet inte vad det heter!) Men det blev faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle bli. Bild kommer senare när de målat de vita!

Annars blir det en lugn helg. Inget inplanerat och det känns väldigt skönt.

dagar kvar till BF!   E N  V E C K A ! ! !


Fredag =)


DAGAR KVAR TILL BF !!!



Spendera tid...

Älsklingen är och handlar och jag orkade inte följa med för det gör asont bara jag rör mig... Så jag tänkte att jag lånar dessa från Sofi och svarar på. Vad ska man annars göra för att spendera tid?!

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös? Njaa.. svimmat x antal ggr i mitt liv och varit sövd en gång. Inget annat!
Hånglat med nån riktigt ful? Hahaha ja... (skratta inte Sandra!)
Hånglat med fler än 50 pers? Det skulle jag inte tro...
Gjort något riktigt dumt? Absolut, vem har inte det?!
Gjort något du verkligen ångrar? Inget stort isf för det är inget jag kommer på.
Varit nykter på nyårsafton? Ja, senast förra
Åkt ambulans? Nej
Gjort nåt olagligt? Åkt tre på en moppe och blivit tagen när jag var 14 år =)
Slagit ner någon? Ehmm... ja. Fast det var inte så allvaligt som det låter.
Skämts över dina föräldrar? Det har väl alla gjort någongång under någon period?
Skämts över dig själv? Ja
Sagt jag älskar dig och menat det? Varje dag =)
Vilka kläder sover du i? Just nu det som går om magen. Har ju så kallt i sovrummet!
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Ja...
Är du ensam nu? Nu när jag skriver detta ja
Vill du gifta dig? Klart jag vill men inte på många år
Vill du ha barn? Nej =) jag är höggravid för att jag inte vill ha barn! Haha.. KLART JAG VILL!

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Min älskling såklart! (och Plutten då förstås!)
Såg dig gråta? Niclas tror jag...
Fick dig att gråta? Kommer inte i håg...=S
Du delade en cigg med? Det var längesen.. ingen aning
Du gick på bio med? Niclas
Skällde på dig? haha jag vet inte!

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Nej
Kramat någon? Ja
Pussat någon? Ja
Köpt någonting? Lunch på Jensen's
Sjungit? Ja i bilen
Saknat någon? Ja

Surprise! =)

Vaknade vid halv tolv då mamma ringde, gick upp och käkade frukost som vanligt.
Får sedan ett samtal på mobilen och det står "Lisbeth annika hem". Vet egentligen inte varför jag inte döpt numret till Annika hem, men det blev väl så när vi var i Thailand. Det första jag tänker är "vad har nu hänt?" för jag smsade Lisa i går och har inte fått något svar. I alla fall, jag svarar och det är Annika som ringer! Fattar ni?!?!

A N N I K A  Ä R  H E M M A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blev så jävla chockad! Verkligen en överaskning!!! Gjorde mig klar och stack sedan in till Malmö och träffade henne i stan. Mötte upp Fanny sen och käkade på Jensen's. Så underbart! En av mina önskningar har gått i uppfyllelse. Nu är det bara lilla Lisa som också ska packa sina väskor och komma hem, sen är jag överlycklig!


Annika & Jag i Thailand 2007




Annars är allt som det brukar, fast det börjar kännas lite konstigt. Gör ont när jag går och så.

Det börjar närma sig nu =)

 dagar kvar till BF!!!

Onsdag

Var och fikade hos Hanna & söta Elina innan. Supermysigt! Hanna hade varit sååå duktig och bakat! Riktig hemmafru! Hihi... Jättegoda! Undra om jag någonsin kommer få för mig att baka?!  Hade nog uppskattats!

Lånar dina bilder, Hanna! =)

 


Körde förrbi pappa på vägen hem och käkade. Sen sov jag en timme på soffan också! Skönt!

När älsklingen kom hem var det meningen att vi skulle gå på visning på Ystad bb. De har det varje onsdag kl 19.00. Vi var tvugna att tanka och så innan, så vi hann inte dit, men vi körde dit ändå för att kolla vägen dit osv. Alltid bra att vara förberedd!

På vägen därifrån körde vi till Mcdonalds och käkade och hälsade på Hanna =) och efter det till Vellinge och köpte en babybjörn bärsele till Plutten. Niclas hade hittat en på blocket. Perfekt!

Sitter nu och kollar på "riskförlossningar" (kanske inte så smart?) och Niclas håller på att koka Pluttens nappar så vi kan packa ner de i bb väskan! Nu är snart allt klart, väskan är packad och allt är fixat.

Du är välkommen när du vill lille Pluttis <3

Vecka 39

Här kommer två bilder på magen från denna veckan!





~10~



Då börjar nerräkningen! 10 dagar kvar till BF =)

Vi kom på i går att vi vill föda i Ystad. Är lika långt dit som till Malmö och det verkar mycket bättre där. Finns även patienthotell så Niclas också kan sova över. Är ju ändå en bit att köra.
Om man läser på internet om folk som fött i Ystad och i Malmö så har alla i Ystad varit supernöjda men de i Malmö mindre nöjda. Tror iofs att det beror mycket på vilken personal som jobbar och om det är stressigt osv. Men Ystad är mindre och tydligen "mysigt". Jag vet inte, men tyckte det vägde upp mycket på "+/- listan".

Det är bara att hoppas att de har plats till oss när vi kommer!

I dag blir det fika hos Hanna & Elina! Hoppas inte min förkylning smittar i dag... Hostade hela kvällen och natten, så himla jobbigt. Tyckte synd om Plutten för han kunde inte sova. Sparkade mer än någonsin i flera timmar. Inte konstigt när jag hostar ända från tårna och magmuskler (ja, tror där finns några kvar gömda låååångt inne!) som dras i hop vid varje hostning. Han blev nog lite klämd stackaren!

Nu ska jag in i duschen!

Orkar inte

Jag orkar inte vara förkyld längre! Det är så grymt jobbigt.
Halsen bränner, hosta, näsan rinner och det gör ont i hela kroppen. Jag vill inte!!!

Skulle hem till Hanna & Elina i dag, men det får ställas in. Vill verkligen inte smitta dom. Inte kul att ha en liten tjej som är sjuk. Eller för Hannas del vara sjuk och ta hand om en liten. Nej, det känns inte bra.

Det blir ryggläge i soffan i dag MED med näsdukarna bredvid mig.. Hur kul är det? Jag vill hitta på saker nu sista tiden annars klättrar jag på väggarna.
Men vad ska man göra?


Känner mig exakt som denna ankan =(

Gamla trosor....

I morse när jag stod och tryckte mot elementet inne på toan (där är så varmt och skönt!) medan Niclas borstade tänderna såg jag att det var något bakom elementet, tyg. Så Niclas petade upp det med sin tumstock och det var ett par orangeblommiga stringtrosor!!! Nice...
De är ju inte mina, så det måste va hon som bodde här innan. Hennes dotter var väl runt 15 år.

Men fan vad äckligt! De har ju legat där jättelänge! Vi flyttade ju hit 5 september förra året. 



Måste sätta in en bild på det fina Plutten fick i går av Malin & Andy. Så himla gulligt! 


Såååå fint!


Så goa

En annan reklam som jag bara älskar är den för en juice, vet inte vilken. Alla människor står i kö för att komma in och det är trängsel och så. Och mitt i det sitter det underbara gamla paret där dialogen går så här:

Tant: Vi missade ju förra gången
Gubbe: Ja, vi missade ju förra gången
Tant: Men nu är vi här!
Gubbe: Ja, nu är vi här!

Han säger bara samma sak som henne. Tycker dom är så söta! Gamla människor kan vara helt underbara!
Den gubben gör mig glad! Kolla på honom nästa gång reklamen kommer!

Jävla förkylning!

Måndag igen, helgen har bara rusat förrbi. I fredags var vi på middag hos mamma & rolle och i lördags kalas hos farmor.

I söndags var det meningen att vi skulle fira vår ett års-dag, men jag vaknade ännu mer förkyld och jätteont i halsen. Malin & Andy kom förrbi och lämnade världens sötaste skor + body till Plutten! Riktigt häftiga var dom! Tack!

Skulle ut och äta men jag har varken något att ha på mig längre och jag hade inte ens smakat maten, så vi struntade i det. Men det gjorde inte så mycket. Tar det en annan dag! Blev film hemma i soffan i stället, men det var skönt när man mår kasst. Med feber i kroppen pallar man ingenting.

Vårt larm började tjuta i natt igen, exakt 02.00 som sist. Det är ju pinsamt! Denna gången var Niclas snabbt uppe men det tar ju ändå ett tag innan man sprungit igenom hela huset. Grannarna börjar väl klaga på oss snart! Haha.

Men med ett nytt larm ska man fan inte ha två falsklarm på 3 månader. Väldigt dåligt. Han som kopplat i det får kolla på det i dag. Det hade ju varit kul om man varit på bb och det helt plötsligt blivit falsklarm hemma. 02.00 på natten dessutom. Nej, det får faktiskt inte hända!

I dag ska jag ligga på soffan hela dagen och bli frisk. Så jobbigt att hosta, snörvla och ha ont i kroppen av febern. Bara inte Plutten får för sig att komma i dag. Har ingen ork till nånting.

Så Hanna, om jag inte mår bättre imorgon så kommer jag inte. Vill inte smitta er! Men jag ringer då!!!


Ä L S K A R  D I G  F Ö R A L L T I D!

RSS 2.0